Wandeling Marke Mallem 16 september

Marke Mallem is verantwoordelijk voor het beheer van veertig hectare natuurgronden langs de Berkel in Eibergen. Zaterdag 16 september organiseert de Marke een wandeling door dit gebied. De wandeling geeft tevens een inzage in de werkzaamheden van de stichting.

De wandeling start om 13.30 uur met een kop koffie in de Kruidenhof te Mallum. Samen met het Mulderhuis, de Mallumse Molen en de sluis in de oude Berkeltak is dit ensemble één van de mooiste plekjes in de Achterhoek.

Na een korte introductie over de Stichting Marke Mallem voert een wandeling belangstellenden door een deel van het 45 hectare grote gebied dat de Marke beheert en onderhoudt. Onderweg zijn korte momenten van rust ingelast op karakteristieke punten. Bij de schaapskooi zal schaapsherder Hans Abbink dan iets vertellen over de traditionele manier waarop vroeger en tegenwoordig schapen worden ingezet bij landschapsbeheer. Adrie Koier vertelt langs de route wat over de inzet van zijn Hereford koeien bij het beheer van het retentiegebied stapsteen Mallem. Bert Smeenk wacht de groep wandelaars op voor zijn bijdrage over de historie van de Joodse begraafplaats. De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag en zal worden afgesloten bij de Kastanjefabriek.

Wandeling Marke Mallem. Inloop: 13.30 uur met een kop koffie in de Kruidenhof. Aanvang: 14.00 uur. Afsluiting: rond 16.00 uur. Internet: www.markemallem.nl.