Marke Mallem helemaal groen

Marke Mallem sluit zich aan bij het initiatief van Helemaal Groen. Helemaal Groen is een hier in de regio ontwikkeld initiatief, onder meer door Jaap Groen, om zwerfvuil uit de natuur te verwijderen. Het initiatief loopt inmiddels in heel Nederland. Er is een app te downloaden die mensen stimuleert mee te doen en die ieders opruim-resultaten zichtbaar maakt. De app laat op een kaart letterlijk met namen zien wie waar welk traject van zwerfvuil heeft ontdaan. Maar de app maakt meteen ook duidelijk waar nog werk aan de winkel is.

De gemeente Berkelland ondersteunt de actie door gratis grijpertjes en banden beschikbaar te stellen om vuilniszakken ‘open te houden’. Hierover kan contact met de gemeente worden opgenomen. Volle zakken kunnen letterlijk op een willekeurige plek op aan de straat worden gezet. Een bericht van foto van de zak mét een locatie aanduiding is voor de gemeente genoeg om dezelfde dag die zak nog op te halen.

Door deze actie te promoten hoopt Marke Mallem ook door vrijwilligers geholpen te worden ons wandelgebied mooi schoon te houden. Een mooi idee dat een groep vrijwilligers samen hun eigen leefgebied ‘schoon houden’.

www.helemaalgroen.nl   /    app.helemaalgroen.nl