Marke Mallem Doe Dag 2018

img_6997
De Marke Mallem beheert veertig hectare Berkelgebied tussen de Mallumse Molen en de Stokkersweg in Eibergen. Het onderhoud van het gebied is één van de belangrijkste taken die Marke Mallem heeft. Daarbij is de inzet zoveel mogelijk belanghebbenden en omwonenden van het gebied te betrekken.

Marke Mallem organiseert net als vorig jaar voor het onderhoud weer een Marke-Mallem Doe Dag. Deze valt dit jaar samen met de landelijke Nederland Doet dag. Dat is zaterdag 10 maart, van 9.00 tot uiterlijk 13.00 uur.
Wie wil er die ochtend helpen met eenvoudig onderhoudswerk langs de Berkeloevers in zijn of haar eigen woonomgeving of wellicht favoriete wandelgebied? Deze keer nemen we de groenopslag op de oever van de Berkel ter hoogte van de Polbrug-Mallumse Molenweg in Eibergen onder handen. De bedoeling is dat zo het uitzicht op de Berkel daarmee weer wordt verbeterd. Het professionele zagen en de afvoer van houtopslag neemt de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer voor haar rekening. De vrijwilligers assisteren bij het verwijderen en wegslepen van de takken. Het hout wordt per tractor naar het paasvuur gebracht.

Zaterdag 10 maart verzamelen we voor deze Marke-Mallem Doe Dag om 9.00 uur aan de oever van de Berkel tegenover de woning aan de Mallumse Molenweg 34. Dat is de laatste woning aan deze weg.
We sluiten af met een lunch. Marke Mallem hoopt u die zaterdag ook te mogen begroeten. Een aantal partijen hebben hun hulp al toegezegd. Vele handen maken gezond, gezellig en licht werk! En wat is er leuker dan gezamenlijk de eigen omgeving op orde brengen? Voor meer informatie over Marke Mallem: www.markemallem.nl.