De verhalen van Eibergen

De verhalen van Eibergen

Dinsdag vertoonde de Eibergse Heleen Blaauw haar film ‘De verhalen van Eibergen’ op IKC Julianaschool.  De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Anne Snijders. De film van Heleen is een sfeervolle film met verwijzingen naar de natuur, cultuur en historie van het Berkelgebied rond Eibergen.

In de film vraagt Anne haar vader Remco daarover op een bankje langs de Berkel in gesprek. De vader haalt dan herinneringen op. De dochter luistert en vraagt. Dat is precies wat de bedoeling is van het project en de film, dat oudere generaties ervaringen en plaatselijke wetenswaardigheden op de jongste generatie overdragen. In het natuurgebied aan de Stokkersweg verschijnt in oktober een kunstwerk. Het gaat hier om een zogenaamde ‘Landmark’, een opvallend bouwwerk of ander element in het landschap.

Het object is het resultaat van een samenwerking tussen kunstenaar Mirjan Koldeweij en de IKC Julianaschool. De film en het kunstwerk maakt deel uit van het project ‘Tussen de coulissen’. Een project dat een samenwerking is tussen 8 gemeenten in de Achterhoek die meer projecten initiëren die betrekking hebben op cultuur en erfgoed. Dit project heeft ten doel jeugd hun natuurlijke naaste omgeving, het coulisselandschap van de achterhoek, te laten ontdekken. Het kunstobject wordt geplaatst in het natuurgebied in het gebied van Marke Mallem aan de Stokkersweg.