Bruggen officieus in gebruik genomen

Bruggen officieus in gebruik genomen

Donderdag werden de twee houten bruggen over de Berkel officieus in gebruik genomen. Het waren de midwinterhoornblazers uit Eibergen die de nieuwe bruggen ‘open bliezen’. Op die manier verwierven zij ook nog wat extra aandacht voor de midwinterhoornwandeling van zondag. Gerrit Keuper van de midwinterhoorngroep Eibergen: “Media dit jaar hebben we de route voor onze  jaarlijkse midwinterhoornwandeling al uitgezet. Daarin waren deze twee bruggen ook opgenomen.

We hebben behoorlijk in angst gezeten of het karwei wel op tijd klaar zou zijn. Elke blazer zal zo wat tonen op zijn of haar hoorn blazen en dan over de brug lopen. Als iedereen dat gedaan heeft, is de brug officieus geopend verklaard. We hebben de gemeente hiervoor ook uitgenodigd, die moesten echter afzeggen in verband met een receptie op het gemeentehuis.

Van Marke Mallem zijn wel een aantal bestuursleden aanwezig. In een later stadium zal de gemeente de brug officieel in gebruik nemen.” Na de opening  van de beide bruggen werd Berkelbitter geschonken voor de circa 40 aanwezigen. Erik Groot Obbink van Shortgolf Berkelland kwam met een kruiwagen aanzetten met daarin een pan warme gehaktballen.